“Сливи за смет” на “Движение – Ние жените”

„СЛИВИ ЗА СМЕТ” 2014

Община Благоевград
Сдружение ”Движение – Ние жените”
Общински Младежки дом, културни институти, неправителствени организации
ОРГАНИЗИРАХА
ОБЩОГРАДСКО ЕСЕННО ПОЧИСТВАНЕ НА БЛАГОЕВГРАД
10.10.2014

 

За трета поредна година Сдружение ”Движение – Ние жените”, Младежки дом, културни институти и неправителствени организации организираха акцията “Сливи за смет”, насочена към възпитаването на трайно отношение към чистотата на нашия град.

Тази година се включиха и двете младежки формации – Детски парламент и Ученически съвет чрез  акцията за почистването на дърветата от кабъри, пирони и телбот с които са закачени обяви.
Бяха събрани десетки чували с отпадъци от хартия, пластмаса и найлони. За финал участниците направиха чучело от отпадъците, като емблема на грозотата, породена от боклука, което гражданите на Благоевград не трябва да допускат.
Дамите от Движението, като организатори на събитието, се  включиха, подкрепени от своите деца и внуци и така три поколения покрепиха идеята за самоорганизиране на обществото в усилията за поддържане на красотата и чистотата в града ни, както и в утвърждаване на отколешните ценности на народа ни.
Събитието се превърна в един своебразен празник за жителите на града, като в края на деня завърши с празнична програма, а при отчитане на резултатите от свършената работа  участниците събрали най-много смет получиха грамоти и награди.
Културната програма се проведе на открита сцена по предварително изготвен сценарий. Разбира се, тук бе и основният герой от българската народна приказка ”Сливи за смет”.

Ние жените
Logo