“Света Петка” с курбан

На 11.06.12 г. “Движение-Ние жените”  организира внушителна група и отпразнува Лазаров ден в Петрич. Лазарки от града, специално за групата, танцуваха и пяха ритуални песни. Всички дами поздравиха младите момичета и им пожелаха щастие в живота. Девойките закичиха с пролетни цветя нашите дами.

Групата посети Самуиловата крепост, където бяха посрещнати от уредничката на музея, която представи историческата и архиелогическа стойност на тази древна крепост, от времето на Първото българско царство. Крепостта се свързва с онзи трагичен момент от нашата история, когато Василий Българоубиец ослепява пленените български войни.

Срещата в село Скребатно е вече с осемгодишна традиция за радост на скребатчани, на потомците на Скребатно и разбира се на “Движение – Ние, жените” Благоевград. Една рушаща се църква ни събра за да открием приятели, да преоткрием българския дух там, горе в прекрасната Родопа планина.

Кметът на с. Скребатно Скребатно – Даниела Пидева заедно с Председателя на “Движение – Ние, жените”посрещна сърдечно гостите.

Дима Мундева и Здравка Чимева поведоха хорото.

Ние жените
Logo