Света Петка в Скребатно

На 14 октомври – Празникът на Св. Петка Българска, в Скребатно се събраха членовете и привърженици на “Движение – Ние жените”. Всички те са обединени от общите ценности на нашия народ, от майчината загриженост и всеотдайност към семейството, закрилник на което е Св. Петка.

Вече осем години храмът „Света Параскева“ ни събира всяка година. Жените от „Движение – Ние жените“ от Благоевград и с. Бачево с радост и ентусиазъм подкрепят усилията на църковното настоятелство, потомците и жителите на Скребатно за възстановяване, не, за спасяване на рушащата се църква.

Внушителната група от два автобуса бе посрещната от жените на Скребатно и кмета, които като домакини бяха приготвили курбана за празника. В храма бе отслужена Света литургия от отец Георги, който почете тържеството на жените след службата и изрази своята радост от празника.

Скребатно винаги ни е запленявало с искреността, с добротата на хората, затова и винаги с голямо въодушевение празнуваме празника, всяка година, именно в Скребатно. Тук е и тази църква – “Света Параскева”, която така дълбоко ни вълнува с историята си – средище на възрожденския дух и днешната й съдба…

14.10.14

Ние жените
Logo