Рождество Богородично в Бараково

Почетен бе църковният празник Рождество Богородично в Бараково

Сдружение “Ние жените” и църковно настоятелство на църква “Успение Богородично” с. Бараково организираха братска трапеза на големия църковен празник Рождество Богородично.

Жените от сдружението в с. Бачево и техните приятели от   Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания в гр. Благоевград присъстваха на светата служба в църквата в с. Бараково.

За втора поредна година г-жа Чимева, председател на сдружение “Ние жените” дава корбан за здраве, който бе осветен и раздаден на гостите. Тази година в празника се включиха и жените от Читалището на с. Бараково, които бяха направили изложба от  плодове и зеленчуци отгледани от тях тази година.

С много настроениеи дарения за църквата към празника се присъединиха дамите от “Ние жените” с. Бачево, водени от Райна Самарджиева – председател на движението в Бачево.

Идеята на организаторите е събитието, което отразява и рекламира традиционното производство в нашия екологичночист район,  да се превърне в традиционно и да стане есенен празник за всички.

11.09.16

Ние жените
Logo