Кулинарен фестивал в Драма

Кулинарен фестивал в Драма

На 15 септември 2010 г. “Движение-Ние жените” участва в Кулинарния фестиивал в Драма – Гърция по покана на зам.кмета на Драма – г-жа Алики. Колоритните групи от с. Бачево  и с. Скребатно – колективни членове на движението представиха традиционните ястия на нашия регион.
Домакините в Гърция бяха очаровани от прекрасните баници, сладки питки, тутманици и др., които членовете на движението бяха специално приготвили за празника. На стария площад в Драма до късно вечерта се извиваха хора и танци под звуците на традиционната гръцка музика. Българската група поздрави участниците с изпълнение на музикалния състав от Благоевград – солист Мария Георгиева , който вдигна от масите участниците във фестивала със завладяващите български хора. Зам. кмета на Драма г-жа Алики и председател на “Дружеството на госпожите” най-сърдечно посрещна и поздрави нашето движение за второто ни участие във фестивала.
Посещението в Драма беше добър повод да се посети една от най-красивите пещери в северна Гърция – пещерата Ангити, изпълнена с многоцветното разнообразие от сталактити, съчетани с подземна флора и фауна.
Председателят на “Движение – Ние жените” Здравка Чимева поздрави официалните гости и участниците във фестивала, като пожела успехи на домакините и все по-широко сътрудничество.

Българската трапеза в Драма

Здравка Чимева, г-жа Алики и групата от Скребатно

Ние жените
Logo