Защитеното жилище в кв. Струмско

"Движение - Ние жените” поздрави с втория Рожден ден Защитеното Жилище в кв. Струмско

11.06.10

“Движение – Ние жените” поздрави с втория Рожден ден Защитеното жилище в кв. Струмско.

Благодарение на целенасочените усилия на общината, социалните работници, надяваме се и с нашата подкрепа, Защитеното жилище в кв. Струмско е примерът за съвременното отношение към социалните проблеми в обществото и успешна практика за интеграция и социализация.

Драматургът Елена Илиева и член на „Движение – Ние жените”, работи усилено с младежите от жилището и ученици от VІ СОУ за да представят сцена от „Ромео и Жулиета” по Шекспир. Представлението достави удоволствие на участниците и на всички гости на тържеството.

За доброто настроение на Рождения ден Ваня Благоева, член на Управителния съвет на „Движение – Ние жените”, направи дарение за празничната трапеза.

От името на цялото движение Елена Илиева поздрави младежите и социалните работници и подари машинка за пликове, с което се продължава насоката на усилията ни за реализиране на труда и уменията на тези млади хора със специални потребности.

Под мотото  “Всеки има право на достоен живот!” ние популяризираме инициативата сред обществеността на нашия град.

На 1 март “Движение – Ние жените”, съвместно с община Благоевград”, организира щанд за мартеници, изработени от младежите в “Защитеното жилище”. Вярваме, че помощта е ефективна, когато е навременна и затова полагаме всички усилия да създадем условия на тези младежи със специални потребности да намерят верния път за интеграция в обществото ни.

В Деня на християнското семейство “Движение-Ние жените”, съвместно с Община Благоевград, откри изложба-базар на изделия произведени от хората в Защитеното жилище. Целта е, да се помогне на тези хора със специални потребности, като им се предостави възможност да постигат степен на независимост.
Изложбата-базар е постоянно представена в магазин “Импресия” (стария Битов комбинат), като  всяка покупка ще дава шанс на младежите от Защитеното жилище за пълноценен живот.

Ваня Благоева – член на УС на ДНЖ дари лакомства за празничната трапеза

Нашият член Елена Илиева – драматург помогна на младежите да поставят сцената на Румео и Жулиета по Шекспир

Рецитал на младежите от Защитеното жилище

Ние жените
Logo