Евгения Йорданова

Прекрасната и талантлива Евгения Йорданова (жената в бяло) заедно с Росица Зиновиева и Димитър Христов в читалище “Алеко Константинов” на 18.11.2018 г.  град Пловдив, представи своето творчество пред събралата се публика, която  остана във възторг от римите на невероятната писателка и и пожелаха никога да не спира да твори и усмивката и да не спада от лицето.

Наричат я жената в бяло това не е метафора, а факт. Всички в Благоевград я познават. Навярно се досетихте, че става въпрос за Евгения Йорданова.
Известната благоевградчанка e родена на 9 април 1953 г. и има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в стар македонски род в Благоевград. Завършила е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавателка по литература до 1985 г., методист в отдел „Просвета“ до 1989г., десет години бе директор на Дом за деца, лишени от родителски грижи. Омъжена е за мореплавател. През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чувство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта. Автор е на книгите „Спомени за моя род“, „И да направиш добро“ /автобиографичен роман/, „Децата на сенките“, „Законите на любовта“,“Разговор за двама“, „Най-щастливият ден“. Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др.езици. Отличена е със званието „Жена на Благоевград“ за 2008 г. и с още много други награди. Продължава да се занимава с активна обществена и благотворителна дейност.

На 40 години разбира, че е осиновена и родена в затвора. И тогава животът… започва представяме Ви „Смелата Евгения”.

Гледайте видеото ТУК!

Ние жените
Logo