„Движение – Ние жените” – вече и в Бачево

18.12.11

На 10 декември „Движение – Ние жените” отпразнува официалната регистрация на клона на движението в Бачево.

Но историята на сдружението на тези сърцати дами от Бачево не започва сега. Преди 13 години Райна Самарджиева ги организира в неформалната организация „Българка”. През всичките тези години те отстояваха името на организацията и затова на тяхната годишнина и по случай официалния им прием в ДНЖ в Бачево беше организирано едно сърдечно и красиво тържество.

Тържествено Здравка Чимева – председател на Движение – Ние жените” предаде документите за регистрация на лидера на организацията от Бачево – Райна Самърджиева. От името на домакините, доаейнът на ДНЖ-Бачево поздрави гостите с дълбоко затрогващи слова.

Тържеството продължи с български хора и емоции. Домакините организираха “пристъпулка” по бачевски и сомволизмът в този ритуал се пренесе върху началото, което се поставя на този ден в Бачево.

Желаем на нашите приятели от Бачево много успехи в утвърждаване на ценностите на българския народ, в съхранаването на традициите, защото именно този дух ни сближава и ни дава сили да отстояваме нашата цел – да уважаваме народа си, да ценим добродетелите предадени ни през вековете, да предадем на идните поколения най-доброто!

ДНЖ-Бачево участва в конкурса за най-красива елха в Разлог

Ние жените
Logo