Българо-Македонска среща

Празничен обяд събра жените от пет населени места от двете страни на границата

На 27.02.2016 г. в гр. Делчево Р. Македония по случай 8 март на празничен обяд се събраха  жените от Сдружение „Движение – Ние жените“- Благоевград заедно с жените от с. Скребатно, общ. Гърмен, с . Бачево, общ. Разлог и с. Покровник, общ. Благоевград. Мероприятието беше организирано съвместно със Сдружение „Пиянички глас“ – гр. Делчево Р. Македония, с председател г-жа Перса Стоймирска. Групата от България и Македония наброяваше около 200 човека.

Сред гостите бяха кметовете на селата Бачево – Росица Чатлабашева, Скребатно – Даниела Пидева и Покровник- Методи Цонев.
За гостите и домакините имаше специална изненада от жените от Скребатно и Бачево. Пременени в традиционни български носии приповдигнаха настроението и патриотизма като дадоха глас за песен. Артистичността  на бачевските дами отново не остана незабелязан. В ролята на Баба Марта се въплати Лидия Гаджова, която завърза бели и червени конци на всеки, за здраве и берекет.
От Сдружение „Движение- Ние, жените“ на дансинга се отличиха дамите г-жа Иванка Благоева, Надя Механджийска, Цонка Китанова и Емилия Чаушка и др.

Кметът на Бачево – Росица Чатлабашева с председателя на „Пиянички глас“ Стоймирска

Здравка Чимева – председател на ДНЖ, Перса Стоймирска и Надка Механджийска в другарска прегръдка

С прекрасните си гласове и красиви носии съставът от Скребатно създаде много настроение

Здравка Чимева поздрави домакините с грамота на “Движение-Ние, жените”

Ние жените
Logo