Бачево домакин на двоен празник

Двата клуба на „Движение – Ние, жените“ от Благоевград и Бачево, заедно с приятели на движението от с. Скребатно посрещнаха двойния празник 8-ми март и Тодоров ден заедно.

Всяка година сърцатите дами на Бачево от движението са домакини на Тодоров ден, но тази година празникът бе двоен, като този народен празник съвпадна с Международния ден на жената – 8-ми март.

Така се организира голяма група от празнуващи, която трябваше да пътува в два автобуса, водени от Здравка Чимева – председател на „Движение – Ние, жените“. На паметника „Илинден“ в м. Предел „Движение-Ние, жените“ и приятели поднесоха цветя в знак на преклонение пред паметта на героите.

Бачево посрещна групата с уникалната си природа и дълбока традиция, пропита в хората.

Групата беше посрещната от Райна Самарджиева – председател на клуба на движението в Бачево сред кръшните хора и накичени коне в центъра на селото.

След празничните ритуали и кушията внушителна група от Благоевград, Бачево и Скребатно се събраха да отпразнуват заедно 8-ми март в ресторанта на конната база „Русалиите“.

Депутатът Емил Костадинов беше гост на тържеството и лично отправи поздрави по случай 8-ми март към всички дами с пожелания за здраве и успехи.

Енергичните домакини от Бачево бяха организирали едно незабравимо тържество с много музика, танци, смях и настроение, а най-досетливите получиха подаръци от проведената томбола.

Бачево за нас е извор на красота, извор на български дух, извор на приятелство…

26.04.14

Ние жените
Logo